„Într-o dezbatere pe care am avut-o în Comisia de Apărare cu reprezentanţii MAI, a fost enunţată intenţia ca, odată cu introducerea semnăturii electronice pe viitoarele cărţi de identitate cu cip, să avem o partiţie care să permită instituţiilor din sistemul sanitar, sub umbrela Ministerului Sănătăţii, acces la dosarul electronic al pacientului. Este o supriză plăcută, am şi spus că le dau nota zece pentru această idee pentru că tehnologiile noi trebuie folosite pentru a uşura inclusiv interacţiunea cetăţenilor cu sistemul de sănătate la care contribuie. De altfel, avem obligativitatea introducerii acestei cărţi de identitate până în 2025”, a declarat Nicoleta Pauliuc în cadrul conferinţei cu tema “eHealth în oncologie: o nouă lume a îngrijirii pacienților bolnavi de cancer”.
Cu aceeaşi ocazie, senatoarea liberală, iniţiatoarea mai multor legi care să ajute bolnavii de cancer, supraviţuitorii şi familiile acestora, a insistat pe faptul că există resurse financiare pentru digitalizarea sistemului de sănătate românesc şi pentru urgentarea implementării Registrului Naţional al Bolnavilor de Cancer.
În încheierea alocuţiunii sale, senatoarea liberală a pledat pentru urgentarea proceselor de digitalizare a sistemului sanitar românesc folosindu-se fonduri europene, lucru care ar putea salva vieţi şi ar putea duce la o mult mai bună alocare a resurselor pe care le are statul.
La conferinţa organizată de Revista Politici de Sănătate și Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), au mai participat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) din Parlamentul European, Ioan Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, Dragoş Cristian Vlad, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor care luptă pentru drepturile bolnavilor de cancer.