O mulţime de angajați din vârful şi de la baza lanțului de producție alimentară sunt bolnavi sau în carantină, perturbând complet lanțul de aprovizionare.
„Nu putem produce atâta mâncare cât avem nevoie. Nu există destui oameni care să livreze mâncarea și chiar și atunci când alimentele sunt livrate la supermarket, nu există nimeni care să le descarce sau să le pună pe rafturi”.
Fenomenul este larg răspândit în toată țara, dar este mai semnificativ în regiunile care se confruntă și cu vremea rea, cum ar fi regiunea Washington.
Federația Națională a Comerțului (NGA), care reprezintă jucători independenți din sectorul distribuţiei alimentare, observă, de asemenea, că deficitul de forță de muncă continuă „la nivel național pentru a pune presiune asupra industriilor esențiale, cum ar fi supermarketurile și industria alimentară în general”.
Între timp, lucrătorii din supermarketuri încearcă să găsească soluții pentru a umple golul. Ei umplu rândurile din față. Produsele disponibile sunt supraaglomerate pe rafturi. Pentru produsele mai puțin disponibile, pun doar câteva pe rând pentru a împiedica același client să le ia pe toate!