Această nouă colonie ridică la 66 numărul de grupuri de pinguini imperiali identificate de-a lungul coastei Antarcticii, jumătate dintre acestea fiind reperate graţie imaginilor din satelit.
„Este o descoperire incitantă (…) dar, chiar dacă reprezintă o veste bună (…), această colonie este mică şi se află într-o zonă puternic afectată de topirea gheţii marine”, a declarat profesorul Peter Fretwell, care a condus cercetarea pentru British Antarctic Survey.
Pinguinul imperial, cea mai mare specie de pinguin, care trăieşte şi se reproduce doar în Antarctica, a fost recent inclus pe lista speciilor ameninţate de către autoritatea americană responsabilă cu protecţia faunei sălbatice.Încălzirea globală şi topirea gheţii marine pun în pericol zonele de reproducere ale pinguinului, în timp ce acidificarea oceanelor ameninţă o parte din crustaceele cu care acesta se hrăneşte.
Oamenii de ştiinţă estimează că, în ritmul actual al încălzirii globale, aproape toţi pinguinii imperiali ar putea dispărea până la sfârşitul acestui secol.Cercetătorii au lucrat la acest proiect de identificare a coloniilor de pinguini graţie imaginilor din satelit realizate de misiunea Copernicus Sentinel-2 a Comisiei Europene.



