A treia zi a școlii de vară: de la patiserie la palate – „O aventură bucureșteană!”

de Ramona C

Ora 10 dimineața. În aer plutește un parfum dulce de cozonaci cu ciocolată, fistic și scorțișoară. În acest cadru delicios, 50 de copii își încep aventura bucureșteană deschizând ușile laboratorului de patiserie. Proveniți de la școlile gimnaziale din Cățelu și Glina, județul Ilfov, micuții, echipați corespunzător, sunt întâmpinați de patiserii profesioniști.

Cu zâmbete largi și ochi curioși, copiii se adună în jurul polițelor unde croissantele aurii ies din cuptoarele încinsă. Patiserii le dezvăluie secretele gustului desăvârșit al bunătăților, explicându-le că în spatele fiecărei delicii se află multe ore de muncă și pasiune. Fascinați de procesul de preparare, elevii absorb fiecare detaliu. Vizita la laboratorul de patiserie se încheie, dar entuziasmul copiilor nu se oprește aici.

Un ceas mai târziu, grupul ajunge la Muzeul Cotroceni, unde își continuă aventura. Ghidul răbdător le deschide ușile Palatului Cotroceni, invitându-i să exploreze colecțiile de artă impresionante și să asculte poveștile fascinante despre istoria acestui loc. Cu fiecare sală vizitată, copiii își îmbogățesc cunoștințele și își lasă imaginația să zboare prin vremuri trecute.

Ziua a treia a taberei de vară se încheie cu multe zâmbete și povești de împărtășit. Deși aventura s-a terminat pentru astăzi, amintirile create vor rămâne vii în mințile și inimile acestor tineri exploratori. Încă o zi de neuitat în capitala României, un mix perfect de gusturi și istorie, care le-a oferit copiilor o perspectivă unică asupra frumuseților și tradițiilor bucureștene.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

*Prin folosirea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și gestionarea acestor date de către MetropolisNews.ro.

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citiți mai multe