ULTIMELE ZILE ALE EXPOZIȚIEI-Expoziție de pictură și creații vestimentare care celebrează personalitatea Reginei Maria a României!

de Georgiana
Creația- DIMINEAȚA LA BALCIC, de Bogdan Mihai Radu. Este surprinsă liniștea sublimă și flori la Balcic. Lumina dimineții, cu claritatea și prospețimea aerului, este mesajul transmis de artist, care a vizitat și pictat la Balcic.
Expoziția ,,Inima Reginei”, găzduită de Palatul Mogoșoaia, va rămâne deschisă publicului, cu respectarea măsurilor în vigoare, până în 29 ianuarie 2022. Programul este de marți până duminică, între orele 09:00 și 17:00.
Alteţa Sa Regală Principesa Maria Alexandra Victoria s-a născut la 29 octombrie 1875, la Eastwell Park, în comitatul Kent din Anglia. Principesa Maria a fost fiica lui Alfred al Marii Britanii şi Irlandei, Principe de Saxa-Coburg-Gotha, Duce de Edinburgh (1844–1900), care refuzase, în 1863, Tronul Greciei, şi a Marii Ducese Maria Alexandrovna a Rusiei (1853–1920). Astfel, Principesa Maria era nepoată a Reginei Victoria a Marii Britanii (1819–1901) şi a Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei (1818–1881).

Contribuţia sa remarcabilă pe front îi aduce supranume precum „Mama Regina“, „Mama răniţilor“ sau „Regina-soldat“. Regina Maria a înfiinţat  organizaţia care i-a purtat numele, prin care a dezvoltat o reţea de spitale în Moldova şi serviciul de ambulanţă.

Regina a creat în România un stil specific Art Nouveau, îmbinând, într-o manieră personală, elemente celtice, bizantine şi româneşti. Considerat „casa de vis” a Reginei Maria, Pelişorul este imaginea fidelă a gusturilor Reginei în materie de frumos, dezvăluind personalitatea sa îndrăzneaţă, misterioasă, romantică. Este locul în care Regina Maria avea să-şi găsească sfârşitul, la 18 iulie 1938, şi locul în care inima sa este găzduită pentru totdeauna.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

*Prin folosirea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și gestionarea acestor date de către MetropolisNews.ro.

Acest website folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citiți mai multe