În comuna Domnești, anul acesta, a fost aprobat un proiect extrem de important privind domeniul culturii și educației copiilor și tinerilor din comună.
Proiectul „Lumea artelor la sat”, se desfășoară în fiecare sâmbătă și duminică, în sala de festivități a Grădiniței „Taramul prieteniei”. Programul se desfășoară în intervalul 10:00-14:30.
Proiectul este special pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 6-16 ani, care au domiciliul în comuna Domnești. Copilăria este perioada ideală pentru a învăța copiii diferitele discipline artistice: dansuri, artă, actorie.
Prin muzică, dans și expresie corporală, copiii transmit idei și sentimente. Arta joacă un rol deosebit în dezvoltarea copiilor deoarece reprezintă o disciplină fundamentală pentru educarea celor mai mici. Aceste activități dezvoltă percepția, abilitățile motorii și interacțiunile sociale.
Muzica este printre primele domenii de artă în dezvoltarea copiilor, limba muzicală este universală și copiii care trăiesc în contact cu muzica devin mult mai relaxați și învață să coexiste mai bine cu alți copii.
În comuna Domnești, sunt disponibile două școli: Școala de dans și Școala de teatru. Acestea au în componență mai multe secții: dans modern, folclor românesc, folclor internațional, teatru de păpuși și marionete și teatru dramatic.
Acest proiect a avut și are un mare succes, 500 de copii au participat la diverse evenimente, atât în comună, cât și la nivel de județ. Din anul 2017 și până în prezent copiii au participat la numeroase evenimente printre care și la Muzeul Național al satului ‘Dimitrie Gusti’, unii dintre aceștia au adus performanțe și au participat la ansambluri de dans și în seriale TV.
Cursurile celor două școli sunt coordonate de către Primăria Domnești și elevii sunt organizați în 2 grupe, în funcție de vârstă:
1. I grupă: 6-10 ani
2. a II a grupă: 11-16 ani
Proiectul ‘Lumea artelor la sat’ a început în anul 2017 și se continuă în fiecare an, iar anul acesta a avut un mare succes, toate acestea cu sprijinul primarului comunei, Dl. Ghiță Ioan Adrian, a viceprimarului, Ștefan Costel, a doamnei director al Școlii Gimnaziale ‘Gheorghe Corneliu’- profesor Ștefan Ionela Liliana și a profesorilor de dans și teatru care au predat pe toată perioada: Carmen Ilie, Schiau Ana Maria, Lazarenco Ecaterina.
Scripa Doina, inspector de specialitate, coordonator de proiecte, reprezintă persoana responsabilă de toate activitățile din cadrul școlilor deoarece este specializată în domeniul baletului și este membră a Uniunii Națională a Coregrafilor Ansamblurilor Folclorice din România.
Ghiță Ioan Adrian, primarul comunei Domnești, este persoana care a făcut și face în continuare posibilă funcționarea celor 2 școli.
Acest proiect reprezintă o încântare și o extremă recunoștință pentru tot ce oferă!