Directorul de la Danone a mai precizat că grupul îşi achiziţionează ambalajele de aluminiu, plastic şi hârtie precum şi ingrediente de genul zer şi maltodextrină din afara Europei.Însă, decizia de a-şi procura zer, lichidul care rămâne după închegarea şi strecurarea laptelui, din afara Europei ar putea pune presiune pe relaţiile dintre Danone şi fermierii din Franţa şi restul continentului, avertizează analiştii.
Zerul este un ingredient important în producţia de lapte praf precum şi al produselor nutriţionale pentru persoanele în vârstă.Analiştii sunt de părere că Danone are o relaţie relativ bună cu fermierii europeni dar tensiunile sunt la un nivel ridicat în rândul industriei alimentare.
Fermierii francezi au organizat proteste în ultimii ani din cauza preţurilor oferite de firmele de lactate, o situaţie care se datorează, parţial, abolirii cotelor de lapte în UE în anul 2015 dar şi nemulţumirilor create în sectorul creşterii animalelor de introducerea unor norme de mediu mai stricte precum şi a unor reguli privind bunăstarea animalelor.
Grupul Danone a demarat investiţia în România în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Începând din 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.